Search
Close this search box.

نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری

نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری

نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری؛ تعمیر آبگرمکن دیواری یکی از خدمات پر درخواست از طرف دارندگان این نوع آبگرمکن در تمام طول سال مخصوصاَ در فصل سرما است. در این مقاله نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری آورده شده است.

ابتدا قطعات بکار رفته در آبگرمکن دیواری، انواع رایج آبگرمکن های دیواری، مشکلات رایج و نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری توضیح داده می شود.

همچنین لازم به ذکر است که مجموعه تاسیسات توان دوره های آموزش آبگرمکن و آموزش تعمیر پکیج را به صورت کاملا عملی و حرفه ای برگزار می‌کند. در انتها مدرک فنی و حرفه ای نیز اعطا می کند.

قطعات بکار رفته در آبگرمکن دیواری

قطعات بکار رفته در آبگرمکن دیواری:

ابتدا لازم است شما با قطعات بکار رفته در آبگرمکن دیواری آشنا شوید، آبگرمکن های دیواری از قطعاتی مختلفی ساخته شده اند، ناگفته نماند این قطعات معمولاَ در تمام آبگرمکن ها شبیه به هم با ساختار یکسان هستند.

این قطعات عبارتنداز:

  1. بدنه آبگرمکن دیواری: معمولاَ بدنه آبگرمکن های دیواری از جنس فولاد یا مس است.
  2. لوله ها آبگرمکن دیواری:  جنس این لوله ها معمولاَ از فلز فولاد یا مس ضد زنگ است و نحوه عملکرد لوله ها در آبگرمکن دیواری اینست که آب را از داخل سردخانه به داخل بدنه منتقل می کنند.
  3. سوئیچ ترموستات: این قطعه در آبگرمکن دیواری برای کنترل دمای آبگرمکن بکار برده می شود.
  4. شیرآلات: شیرآلاتی که در آبگرمکن دیواری بکار برده می شوند عبارتند از:شیر تخلیه، شیر سوپاپ و شیر بازگشتی، این شیرها برای کنترل جریان آبگرمکن قرار داده شده است.
  5. عایق حرارتی:  عایق های حرارتی اغلب از جنس شیشه سیلیکاتی یا فوم می باشند. وظیفه این قطعه این است که از هدر رفتن حرارت جلوگیری کند.
  6. کلاهک تعدیل: جنس کلاهک تعدیل در آبگرمکن دیواری ورق فولادی می باشد. محل قرارگیری این قطعه در آبگرمکن دیواری در قسمت بالای مبدل گرمایی است. دو گیره فنری در کلاهک تعدیل به مبدل گرما وصل می شود. مسئولیت این قطعه  این است که احتراق و هوا را به داخل هواکش آبگرمکن هدایت می کند. کلاهک تعدیل قطعه ی بسیار مهم در آبگرمکن های دیواری می باشد.
  7. مبدل حرارتی: این قطعه از جنس کویل مسی یا لوله می باشد و از چندین پره تشکیل شده است. پره ها، سطح تبادل گرمایی را بالا میبرند. محل قرارگیری مبدل حرارتی در آبگرمکن های دیواری زیرکلاهک تعدیل می باشد، همچنین در قسمت بالایی رگلاتور و لوله آب گرم قرار گرفته است.
  8. رگلاتور گاز: این قطعه وظیفه وارد کردن جریان گاز را برعهده دارد. تنظیم اشتعال مشعل نیز به عهده این قطعه است.
  9. رگلاتور آب: این قطعه از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا خروج آب و ثابت نگه داشتن آن در آبگرمکن از وظیفه رگلاتور آب است. 
  10. سوپاپ اصلی گاز: سوپاپ گاز در قسمت میانی توخالی می باشد. قطعه ی دیگری به نام میل سوپاپ در داخل آن قرار دارد که به میل سوپاپ آب وصل می شود. وظیفه این قسمت بازو بسته کردن مسیر حرکت و عبور گاز؛ به چند راهه مشعل می باشد. سوپاپ اصلی در صورت خرابی می تواند مشکلات زیادی در آبگرمکن به وجود بیاورد.
  11. سوپاپ آب:  این قطعه در مسیر خروج رگلاتور قرار دارد. وظیفه سوپاپ آب، کنترل جریان آب و همچنین ورود و خروج آب به داخل آبگرمکن را به عهده دارد. 
  12. کلید مبدل حرارتی: در واقع این کلید سنسور دمای مبدل حرارتی است. کلیدهای مبدل حرارتی و کلید های کلاهک تعدیل کنار هم در یک جعبه قرار داده می شوند. در صورت قطعی هرکدام از آنها آبگرمکن روشن نمی شود.
  13. صفحه پشت آبگرمکن : این صفحه در واقع به عنوان جعبه نگهدارنده آبگرمکن استفاده و به دیوار نصب می شود .
  14. لوله دیافراگم: وظیفه این لوله پر یا خالی کردن آب جمع شده در پشت دیافراگم می باشد. لوله دیافراگم نقش بسزایی در روشن کردن آبگرمکن دارد. در لوله دیافراگم واشر لاستیکی وجود دارد، در صورت کهنه شدن این واشر ممکن است آبگرمکن روشن نشود. این نکته جز نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری می باشد.

✔️ شایعترین دلایل خرابی آبگرمکن✔️

  1. کاربراتور آبگرمکن دیواری: کاربراتور از آب و گاز استفاده می کند. این قطعه دیافراگم را در درون خود دارد (کاربراتور آب و کاربراتور گاز) این دو قطعه توسط قطعه دیافراگم و چند قطعه دیگر بهم وصل شده اند. وظیفه این قطعه ارتباط بین این دو کاربراتور (آب و گاز) است. با باز شدن شیر آب گرم مصرفی آبگرمکن به صورت اتوماتیک روشن می شود.
  2.    شیر مغناطیسی در آبگرمکن دیواری:  وظیفه این قطعه این است که مسیر عبور گاز به سمت پیلوت و مشعل را باز و بسته می کند. اگر شمعک در آبگرمکن خاموش شود مسیر گاز را می بندد.
  3. سنسور آب جوش در آبگرمکن دیواری: وظیفه این سنسور در دستگاه هشدار آب جوش است. این سنسور قطعه ی کوچکی است که در بالای آبگرمکن در سمت چپ قرار دارد و با دو رشته سیم به هم متصل می شود.  در صورت خرابی سنسور آب جوش  آبگرمکن روشن نمی شود. مورد گفته شده می تواند نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری باشد. 
  4. ترموکوپل: ترموکوپل یک قطعه حسگر دما می باشد. این قطعه در وسایلی مثل بخاری و آبگرمکن استفاده می شود. کنترل اندازه گیری دما، جریان گازی که وارد آبگرمکن می شود را به عهده دارد. هنگامی که دمای آبگرمکن بیش از حد بالا رود این قطعه با قطع جریان گاز از آتش سوزی و انفجار جلوگیری می کند.  
  5. شعله پخش کن در آبگرمکن دیواری: هدایت گاز به سمت تمام نازل ها از وظایف این قطعه به شمار می آید. محل قرارگیری این قطعه در ورودی دهانه پیلوت است.
  6. جرقه زن: وظیفه این قطعه با نام آن پیدا است و کاربرد آن در آبگرمکن دیواری جرقه زدن و روشن کردن شعله آبگرمکن می باشد. همانطور که دیده اید بدنه قطعه از جنس چینی بوده و با اتصال میله پرتاب الکترون در درون خود قطعه،  عمل جرقه زدن انجام می گیرد تا منجر به روشن شدن شعله آبگرمکن گردد.

نکته قابل توجه الکترود جرقه زن که می تواند جز نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری باشد ترک خوردگی آن است. الکترود جرقه زن در صورت ترک خوردگی باید تعویض شود در غیر اینصورت مشکل پرتاب الکترون به بدنه بوجود خواهد آمد که می تواند خطرناک باشد

21. سنسور الکترود در آبگرمکن دیواری: یکی دیگر از قطعات آبگرمکن های دیواری سنسور الکترود است. این حسگر شبیه جرقه زن می باشد و تنها فرقی که با جرقه زن دارد در طول الکترود آن است. به عبارتی قسمتی که روی شعله اصلی آبگرمکن قرار می گیرد بلندتر از الکترود جرقه زن می باشد.

انواع آبگرمکن دیواری

انواع آبگرمکن دیواری

انواع آبگرمکن دیواری

  1. آبگرمکن نفتی: آبگرمکن دیواری نفتی از قدیمی ترین انواع آبگرمکن ها می باشد. سوخت این نوع آبگرمکن ها نفت می باشد. 
  2. آبگرمکن گازی: گرم کردن آب در آبگرمکن با سوخت گاز است. این آبگرمکن ها دارای عملکرد سریع و موثر می باشند. به خاطر وجود گاز شهری در ایران آبگرمکن گازی بیشتر پیشنهاد می شود. 
  3. آبگرمکن برقی: آبگرمکن های برقی با جریان برق کار میکنند به همین دلیل آلودگی کمتری برای محیط زیست دارند. 
  4. آبگرمکن دوجداره: این نوع از آبگرمکن ها با جداره بیرونی عایق شده است و از هدر رفتن سوخت جلوگیری می کند. آبگرمکن دو جداره دارای سیستم گرمایشی حرارت محور می باشد. این نوع از آبگرمکن ها بین دو دیوار داخلی و خارجی نصب می شوند. در فضای بین دو دیوار لوله هایی متصل می شود که باعث گرم شدن فضا می گردد. 
  5. آبگرمکن کویلی: این نوع از آبگرمکن ها یک سیستم مبدل لوله و پوسته می باشند. یک نوع سیستم گرمایشی است که با پوشش کویل آهنی به دور لوله های آب سرد و آب گرم برای گرم نگه داشتن آب استفاده می شود .  سپس گرما به کویل آهنی از طریق سیستم گرمایی مانند پکیج یا پمپ حرارتی  منتقل می شود. 
  6. آبگرمکن مخزنی: در این نوع از آبگرمکن ها از مخزن برای ذخیره آب استفاده می کنند. با ورود آب سرد به درون مخزن از طریق گاز یا برق گرم می شود. مخزن در این نوع از آبگرمکن ها عایق شده می باشد.
  7. آبگرمکن های بدون مخزن:  این نوع از آبگرمکن ها بدون مخزن می باشند و آب سرد را فوراَ به آب گرم تبدیل می کنند. در این نوع از آبگرمکن ها آب سرد هنگام روشن شدن آبگرمکن سریع  گرم می شود و از طریق لوله کشی به محل مورد نظر در ساختمان می رسد. هم اکنون از این نوع از آبگرمکن ها در ساختمان ها و آپارتمان ها استفاده می شود و دارای ابعاد و اندازه های مختلفی با برند های مختلفی در بازار موجود می باشد.
  8. آبگرمکن های هیبریدی: این نوع از آبگرمکن ها جز آبگرمکن های مدرن می باشند و از گرمای محیط برای گرم کردن آب استفاده می کنند. آبگرمکن های هیبریدی از ترکیب آبگرمکن معمولی و آبگرمکن بدون مخزن ساخته شده است. به آبگرمکن های هیبریدی آبگرمکن پمپ حرارتی نیز گفته می شود. هدر رفتن انرژی در آبگرمکن هیبریدی بسیار کم می باشد.
  9. آبگرمکن خورشیدی: در این نوع از آبگرمکن ها همانطور که از نامشان پیداست از انرژی خورشید برای گرم کردن آب استفاده می کنند.

 آبگرمکن های خورشیدی از صفحات صافی تشکیل شده اند که روی سقف ساختمان ها قرار داده می شود ، با جذب نور خورشید گرمای لازم برای گرم کردن آبفراهم شده و از لحاظ مصرف انرژی بسیار مقرون به صرفه میباشند.

* از میان این نوع از آبگرمکن ها رایج ترین نوع آبگرمکن ها در کشور ما آبگرمکن های بدون مخزن می باشند که برندهای مختلفی از آن در بازار موجود است و رایج ترین آنها در میان دارندگان آبگرمکن بوتان و ایران رادیاتور است. آبگرمکن ها به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند.

آبگرمکن های مستقیم شامل: نفتی، گازی و برقی است و آبگرمکن های غیرمستقیم شامل: دوجداره، کویلی و خورشیدی است.

برای مثال نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری، مدل بوتانb3118 را بطور مختصر شرح می دهیم:

تعمیر آبگرمکن دیواری بوتانb3118

آبگرمکن دیواری بوتان یکی از رایج ترین آبگرمکن ها در ساختمان های مسکونی، اداری و.. می باشد. شرکت بوتان تولید کننده آبگرمکن دیواری محصولات متنوع با ویژگی های مختلفی عرضه بازار می کند. در این مقاله آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان مدل b3118 از صفر تا صد  مختصراَ  آورده ایم:

مشخصات آبگرمکن دیواری  b3118

آبگرمکن بوتان b3118 تمام استانداردهای داخلی همراه با کیفیت ce (اروپا) را دارد. رده مصرف انرژی این نوع از آبگرمکن ها  c می باشد، از جمله مزایایی که برای آبگرمکن بوتان می توانیم برای شما بگوییم عبارتند از:

  • کارکردن آن با گاز شهری و گاز مایع
  • مجهز بودن به سیستم ایمنی کلید حرارتی
  • روشن بودن همیشگی شمعک آن
  • ضربه ای بودن فندک آبگرمکن
  • کنترل شعله به صورت هوشمند با استفاده از سیستم ماژولار
  •  دارا بودن ضمانت سه ساله برای این نوع از آبگرمکن
  • قابل استفاده برای فضاهای بزرگ مانند اداری و تجاری و مجتمع های بزرگ
  • تامین کردن آب گرم فوری و تنظیم دما و آب خروجی 
  • وزن خالص این محصول 16 کیلوگرم می باشد 
  • تامین آب گرم با ظرفیت 13لیتر

آموزش رایگان تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان

 یکی از ضروری ترین کارها برای تعمیر آبگرمکن دیواری بوتان، سرویس و نگهداری این وسیله گرمایشی است.

نصب آبگرمکن دیواری بوتان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای جلوگیری از هرگونه مشکل در هنگام نصب این وسیله گرمایشی پیشنهاد می کنیم، نصب آبگرمکن را به متخصصین در این زمینه بسپارید. اما یکسری نکات باید رعایت شود که می تواند شامل موارد زیر باشد: 

  • فاصله آبگرمکن تا سرویس های بهداشتی
  •  محل نصب دودکش
  • لوله های آب گرم و سرد از اهمیت زیادی برخوردار هستند. می توانید با استفاده از دفترچه راهنمای آبگرمکن دیواری بوتان مدل b3118 و رعایت نکات نصب و نکات ایمنی نسبت به این کار اقدام کنید. 
  • در هنگام نصب باید از مقاوم بودن مصالح استفاده شده در ساخت ساختمان اطمینان حاصل کنید. زیرا دیوار باید وزن آبگرمکن دیواری را تحمل کند.

ممکن است بعد از مدتی آبگرمکن دیواری دچار مشکلاتی شود که رایج ترین آن ها را به ترتیب زیر برای شما در این مقاله می آوریم:

  • دمای آب دچار مشکل شده است:  وقتی دمای آب دچار اشکال شود ممکن است این دلایل را شامل باشد:
  • آب سرد است ممکن است دلیل آن قطعی برق، خرابی ترموستات یا معیوب شدن المنت. 
  • آب گرم است ممکن است دلیل آن کوچکی آبگرمکن، قطع اتصالات آب سرد و گرم، معیوب بودن المنت یا ترموستات. 
  • آب خیلی داغ است ، دلیل داغ بودن بیش از حد آب تنظیم ترموستات در درجه خیلی بالا است.
  • وجود نشت آب: وجود نشت آب در آبگرمکن دیواری بوتان ممکن است به دلیل  شل شدگی در اتصالات لوله کشی یا شل شدن پیچ المنت و تعویض واشر باشد.
  • رنگ آب تغییر رنگ پیدا کرده: اگر دیدید که آب آبگرمکن تغییر رنگ داده دلیل آن می تواند زنگ زدگی یا خوردگی داخل مخزن باشد .
  • صدای عجیب در آبگرمکن: علت وجود صدا در آبگرمکن تجمع رسوب در آبگرمکن می باشد. 

در مقاله نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری، توضیحات مختصری در زمینه تعمیر و نگهداری آبگرمکن دیواری داده شده است زیرا مباحث آن بسیار زیاد است و توصیه ما، شرکت در دوره های آموزشی تعمیرات آبگرمکن دیواری در آموزشگاه تاسیسات توان می باشد.

نکات مهم در تعمیر آبگرمکن دیواری

نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری:

رایج ترین نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری طی تجربه های زیاد در طول کار بدست می آید. در این مقاله نحوه عیب یابی آبگرمکن ها را برا ی شما شرح و توضیح می دهیم:

  • الکترود جرقه زن جرقه نمی زند: ممکن است الکترود جرقه زن به خوبی عمل نکند و این زمانی اتفاق می افتد که  ایراد از جدا شدن الکترود جرقه زن، شل شدن آن، کثیف بودن میله الکترود و یا شکستگی چینی باشد. در این صورت باید این قطعه تعویضیا تعمیر گردد.
  • شمعک روشن نمی شود: دلایل مختلفی وجود دارد که شمعک آبگرمکن روشن نشود و این دلایل می تواند نکات مهم در تعمیر آبگرمکن محسوب شود. دلیل این که شمعک روشن نمی شود بسته بودن شیر پروانه ای، گرفتگی در نازل یا صافی باشد. برای رفع این مشکل باید صافی و مجرای نازل شمعک را تمیز کرد.

* در صورتی که به این حرفه علاقه مند هستید به شما پیشنهاد می شود که دوره های آموزشی آموزشگاه تاسیسات توان اولین آموزشگاه تخصصی در کرج و تهران را گذرانده و با اخذ مدرک معتبر در این آموزشگاه وارد بازار کار شوید. شماره های تماس این آموزشگاه (09123153304)و(02632721048).

  • شمعک خاموش می شود: اشکال در ترموکوپل می تواند باعث خاموش شدن شمعک آبگرمکن شود. هنگامی که این قطعه را بررسی کردید و از نقص آن مطمئن شدید توصیه میشود آن را تعویض کنید.

اما در صورتی این قطعه سالم باشد توصیه ما به شما  بررسی شیر مغناطیسی است زیرا خراب بودن شیر مغناطیسی نیز موجب خاموش شدن شمعک می شود.

  • شعله آبگرمکن زرد و کوتاه می باشد: همانطور که میدانید شعله مطلوب شعله آبی رنگ و بلند می باشد. در غیر اینصورت ممکن است به دلیل گرفتگی صافی شمعک یا مجرای نازل، شعله کوتاه و زرد رنگ شود.   
  • در این مواقع بهتر است با تعمیرکار جهت تعمیر آبگرمکن تماس گرفته تا مشکل پیش آمده را رفع نماید. 
  • مشعل با وجود باز بودن شیر آب باز نمی شود: زمانی این اتفاق می افتد که عوامل زیر دخیل باشند:
  •  قطع گاز ساختمان
  • گرفتگی صافی
  • گرفتگی شیپور رگلاتور
  • بسته بودن شیر گاز

برای رفع آن باید موارد گفته شده در بالا را رفع نمود.

  • پس از باز کردن شیر آبگرم مشعل با تاخیر روشن می شود: دلیل با تاخیر روشن شدن شیر آب گرم خراب بودن شیر احتراق می باشد. با قرار گرفتن رسوب روی سوپاپ آب وخرابی اورینگ، سوپاپ اصلی گاز دچار نقص فنی شده و برای تعمیر آن لازم است تمام قطعات گفته شده تعویض یا تعمیر شوند.

سخن آخر

همانطور که میدانید تعمیر آبگرمکن نیازمند داشتن یک سری اطلاعات جامع و کامل با رعایت قواعد فنی می باشد. توصیه می شود در صورتی که هیچ تجربه یا اطلاعات کافی در زمینه تعمیر آبگرمکن دیواری ندارید هیچ وقت مسئولیت تعمیر آن را به عهده نگیرید.

نکات مهم در تعمیرآبگرمکن دیواری در این مقاله صرفا جنبه آموزشی دارد.

اگر علاقه مند به فعالیت در این حوزه هستید در دوره های آموزشی آموزشگاه تاسیسات توان (آموزشگاه فن و حرفه‌ای در کرج و تهران)با اخذ مدرک معتبر از فنی و حرفه ای ثبت نام کنید.

این یک رویا نیست شما می توانید با شرکت در دوره های آموزشی آموزشگاه تاسیسات توان در کوتاهترین زمان متخصص شوید. 

با چند کلیک ساده با این آموزشگاه ارتباط برقرار کنید.(09123153304)و(02632721048)

 

مدیریت آموزشگاه تاسیسات توان

 فرمان پیشگاهی

مدیریت مجموعه فنی و حرفه ای توان

مهندس فرمان پیشگاهی، مدیر و موسس آموزشگاه های تاسیسات توان
تحصیلات وی فوق لیسانس مهندسی مکانیک است و سابقه سال ها تدریس در رشته های مرتبط با تاسیسات را دارد.
استاد پیشگاهی پس از تجربه 30 ساله تدریس در زمینه تاسیسات، آموزشگاه توان را با هدف آموزش انواع رشته های تاسیسات تاسیس نمود تا در جهت کارآفرینی در ایران گامی موثر بردارد.

درخواست تماس

مشـاوره تـلفـنی رایـگان

میزبان صدای گرمتان هستیم 

همین الان باما تماس بگیرید