Search
Close this search box.

چیلر چیست؟

چیلر چیست؟

چیلر چیست؟ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از هوایی که کولر آبی تولید می کند خسته شده باشید یا در گرمای سوزان تابستان، پاسخگوی فضای شما نباشد؛ چیلر یک راه حل مناسب و قطعی جهت خنک کردن انواع دستگاه های صنعتی، تهویه هوا و کاهش دمای محیط هایی مانند سالن، منزل، تالار، سالن ورزشی و..است. در ادامه مسیر آموزش آبگرمکن و آموزش پکیج با ما همراه باشید تا به سوالات شما درباره اینکه چیلر چیست پاسخ مناسب دهیم.

چیلر چیست؟

شاید شما هم بار ها نام چیلر به گوشتان خورده باشد اما ندانید چیلر چیست؛ به طور کلی چیلر یک دستگاه صنعتی است که موجب کاهش دما، سرما و برودت هوا می شود. این دستگاه دارای کاربرد و انواع مختلفی بوده که به دو دسته تقسیم می شوند. به طور کلی از چیلر ها می توان برای انواع پروژه های ساختمانی، اداری، تفریحی و حتی صنعتی استفاده نمود. البته باید دانست که چیلر ها کارایی منحصر به فردی بوده که در ادامه انواع کارایی آنها را بازگو خواهیم کرد. 

اجزای چیلر چیست؟

برخی از اجزای انواع چیلر تراکمی یا جذبی که بد نیست آنها را بشناسید تا هنگام بروز مشکل آن را با تعمیرکار در میان بگذارید:

  • کمپرسور
  • کندانسور (نوعی مبدل حرارتی)
  • شیر انبساط (تبدیل مایع به گاز)
  • تبخیر کننده 
  • جذب کننده 
  • ژنراتور
  • پمپ

پیشنهاد میشود مطالعه کنید: علت کار نکردن رادیاتور

چیلر چیست؟

بهترین نوع چیلر چیست؟

برای انتخاب یک چیلر مناسب با بهترین کیفیت و کارایی موارد زیادی را می بایست بررسی کرد. برخی از این موارد عبارت اند از:

  • بودجه و مبلغی که می خواهید برای خرید چیلر استفاده کنید
  • چیلر خانگی نیاز دارید یا چیلر صنعتی، ساختمانی و …
  • دمای مورد نیاز 
  • چیلر جذبی نیاز دارید یا چیلر تراکمی
  • کاربری مد نظر از چیلر چیست (اینکه خنک کننده باشد، تهویه هوا باشدف خنک کننده دستگاه باشد و…)
  • مقدار گاز مورد نیاز جهت راه اندازی چیلر
  • محل نصب چیلر 

مزایا و کاربرد چیلر چیست؟

به طور کلی از چیلر به منظور خنک کردن دمای محیط، و کاهش دمای انواع دستگاه های صنعتی، تهویه مطبوع تقسیم می شود. این سه نوع کاربری موجب تقسیم و ایجاد انواع دستگاه چیلر شده و دو نوع اصلی آن یعنی جذبی و تراکمی را روانه بازار کرده است. 

کاهش دما یا سرما

ایجاد برودت هوا و کاهش دما به روشهای متعددی انجام میشود. اما استفاده از چیلر به منظور ایجاد سرمایش می تواند جهت استفاده در صنایع دارویی یا حتی غذایی مورد استفاده قرار گیرد. این نوع از چیلر ها با نوع دیگر آن تفاوت داشته و علاوه بر کاربری متفاوت، دارای ویژگی های منحصر به فرد خود نیز است.

صنعتی

صنایع دارویی، پلاستیکی، بهداشتی، چاپ، نساجی و …همه و همه دارای دستگاه های عظیم هستند که نیاز به فرایند خنک سازی می باشند. بنابراین استفاده از چیلر یک راه مناسب برای کم کردن دمای انواع دستگاه های صنعتی است.

تهویه هوا

خنک کردن یا تغییر هوای انواع مراکز تفریحی، مجتمع های مسکونی، سالن های ورزشی، مساجد، تالار ها که نیاز به تهویه زیاد دارند و… همه و همه از وظایف چیلر مخصوص تهویه هوا یا چیلر خانگی هستند. نقش این دستگاه جهت تهویه و یا ایجاد برودت به این گونه است که با فرستادن آب به فن کوئل موجب تهویه هوا و باد خنک میشود. همچنین یکی از مزایای استفاده از این دستگاه فضای کمی است که اشغال می کند و قابل نصب در همه مکان می باشد.

چیلر خانگی

انواع چیلر

 چیلر تراکمی و چیلر جذبی دو نوع اصلی این دستگاه است که در ادامه با تاسیسات توان به طور کاملا نواع چیلر آشنا خواهیم شد.

چیلر جذبی

نحوه عملکرد چیلر جذبی به گونه ای است که انرژی گرمایی را به انرژی سرمایشی تبدیل میکند. نحوه کار این دستگاه به گونه ای است که با استفاده از بخار، آب داغ یا شعله مستقیم برودت هوا تولید می کند. معمولا در پروژه های بزرگ مسکونی، مراکز تفریحی و اماکن اداری از این نوع چیلر استفاده می شود. همچنین نحوه مصرف انرژی این دستگاه به گونه ای است که سوخت بالا در کنار مصرف برق کم به همراه دارد .

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی برخلاف نحوه عملکرد چیلر جذبی با استفاده از نیروی برق کار کرده و با فرایند سرد کردن آب و فرستادن آن داخل هواساز یا (فن کوئل) موج خنک کردن محیط می گردد. از این دستگاه معمولا جهت استفاده برای خنک کردن انواع  دستگاه های صنعتی بزرگ و سیستم های پیچیده کمک گرفته می شود. همچنین چیلر تراکمی را می توان در هر محیط و شرایطی نصب نمود و از آن استفاده کرد.

مقایسه چیلر جذبی و چیلر تراکمی 

در مقایسه این دو دستگاه باید بدانیم که هرکدام از این چیلر ها دارای خصوصیات، معایب و مزایای مربوط به خود هستند. برای مثال از چیلر های جذبی فقط در مناطق خشک و با رطوبت کم مورد استفاده قرار گرفته و در نقطه مقابل از چیلر تراکمی می توان در همه مناطق و اقلیمی استفاده کرد.  

انواع چیلر

برخی از این تفاوت ها عبارت اند از: 

  • در چیلر جذبی ابعاد دستگاه بزرگ تر از چیلر تراکمی است
  • چیلر جذبی گران تر از چیلر تراکمی است (هم در خرید  و هم در تعمیر)
  • چیلر تراکمی مصرف برق زیادی دارد اما چیلر جذبی مصرف برق پایینی دارد
  • استهلاک بالای چیلر جذبی و استهلاک کم چیلر تراکمی
  • مصرف زیاد آب توسط چیلر جذبی و در مقابل مصرف کم چیلر تراکمی

نتیجه گیری

اگر قصد تهیه یک چیلر مناسب را دارید؛ ابتدا نیاز ها و بودجه خود را از دستگاهی که میخواهید تعیین کنید؛ چرا که با توجه به موارد ذکر شده چیلر دارای انواع مختلفی بوده که هرکدام کارایی منحصر به فرد خود را دارا هستند. بنابراین اگر به دنبال یک دستگاه برای خنک کردن یا تهویه هوای منزل هستید نمی توانید از دستگاه های خنک کننده صنعتی استفاده کنید.

شماره تماس آموزشگاه پکیج در تهران و کرج: 02166875094 و 02632721048

کاربرد چیلر در هتل چیست؟

چیلر هایی که در هتل ها به کار گرفته می شود؛ از نوع تهویه هوا بوده که جهت تغییر یا همان کاهش دما و تهویه هوای محیط مورد استفاده قرار میگیرند. 

عوامل تاثیر بر قیمت چیلر چقدر است؟

عوامل تاثیر گذار بر دستگاه چیلر به طور کلی براساس نوع کارایی، برند، کاربرد و سایز دستگاه متفاوت است. به همین دلیل نمیتوان قیمت دقیقی برای دستگاه ها تعیین نمود.

 

مدیریت آموزشگاه تاسیسات توان

 فرمان پیشگاهی

مدیریت مجموعه فنی و حرفه ای توان

مهندس فرمان پیشگاهی، مدیر و موسس آموزشگاه های تاسیسات توان
تحصیلات وی فوق لیسانس مهندسی مکانیک است و سابقه سال ها تدریس در رشته های مرتبط با تاسیسات را دارد.
استاد پیشگاهی پس از تجربه 30 ساله تدریس در زمینه تاسیسات، آموزشگاه توان را با هدف آموزش انواع رشته های تاسیسات تاسیس نمود تا در جهت کارآفرینی در ایران گامی موثر بردارد.

درخواست تماس

مشـاوره تـلفـنی رایـگان

میزبان صدای گرمتان هستیم 

همین الان باما تماس بگیرید