Search
Close this search box.

جوشکاری پلی اتیلن چیست؟{بررسی کامل روش های جوش لوله پلی اتلین}

جوشکاری پلی اتیلن چیست؟{بررسی کامل روش های جوش لوله پلی اتلین}

امروزه، جوشکاری پلی اتیلن به عنوان یکی از پلیمرهای پرکاربرد و چند منظوره، در انواع مختلفی از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله صنایع نفت و گاز، صنایع غذایی، صنایع خودروسازی، و ساختمانی. اما با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد پلی اتیلن، مانند مقاومت در برابر خوردگی، انعطاف پذیری، و سبکی، روش‌های خاصی برای جوشکاری آن لازم است.

در ادامه مسیر  آموزش جوش لوله گاز مقاله می خواهیم در مورد مراحل جوشکاری پلی اتیلن، جوشکاری دستی و… اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

جوشکاری پلی اتیلن چیست؟{بررسی کامل روش های جوش لوله پلی اتیلن}

  • جوشکاری پلی اتیلن فرآیندی است که در آن لوله‌های پلی اتیلن به یکدیگر متصل می‌شوند. این فرآیند به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار، نسبت به سایر روش‌های اتصال ترجیح داده می‌شود.
  • برای اتصال لوله‌های پلی اتیلن از روش‌های مختلف جوشکاری استفاده می‌شود، اما باید توجه داشت که این نوع جوشکاری بدون دستگاه عموما اتصال مکانیکی است که با جوشکاری متفاوت بوده و به عنوان موضوعی جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  • یکی از اجزای کلیدی در جوشکاری پلی اتیلن ماده است. قانون اصلی جوشکاری ترموپلاستیک‌ها این است که باید یک پلاستیک را به پلاستیک مشابه جوش داد. برای به ایجاد جوش قوی و سازگار، بستر و میله جوش باید یکسان باشند. به عنوان مثال، پلی پروپیلن به پلی پروپیلن یا پلی یورتان به پلی اورتان.
  • پلی اتیلن یکی از ترموپلاستیک‌های نسبتا آسان برای جوشکاری است. مهمترین قانون در جوشکاری پلی اتیلن این است که می‌توانید مواد را با چگالی متفاوت به هم جوش دهید، اما عکس این فرآیند امکان‌پذیر نیست.
  • به این معنی که می‌توانید میله جوش پلی اتیلن با چگالی کم را به ورق پلی اتیلن با چگالی بالا جوش دهید اما برعکس این کار ممکن نیست. دلیل آن این است که با افزایش چگالی، شکستن قطعات برای جوشکاری دشوارتر می‌شود.

تجهیزات جوشکاری TIG کدامند؟

جوشکاری پلی اتیلن چیست؟{بررسی کامل روش های جوش لوله پلی اتیلن}

مراحل جوشکاری پلی اتیلن

جوشکاری پلی اتیلن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که بر اساس دو نوع اصلی جوشکاری انتخاب می‌شوند، مانند:

  • جوشکاری اتصالات دائمی
  • جوشکاری اتصالات جداشونده

هر کدام از این دو نوع جوشکاری دارای شیوه‌های مختلفی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه، به بررسی رایج‌ترین انواع جوشکاری لوله پلی اتیلن می‌پردازیم.

جوشکاری پلی‌اتیلن با جوش لب به لب

اتصال لوله‌های پلی‌اتیلن با جوش لب به لب در ۶ مرحله اصلی انجام می‌شود که در ادامه توضیح می دهیم:

  • آماده‌سازی لوله‌ها: این مرحله شامل تمیزکاری دقیق از دو سر لوله و قرار دادن آنها در گیره‌های مخصوص است.
  • هم‌راستا کردن لوله‌ها: در این مرحله باید مطمئن شوید که ایجاد هم‌راستایی دقیق بین دو سر لوله به خوبی انجام شده است.
  • قرار دادن لوله‌ها به شکل مطلوب: دو سر لوله به گونه‌ای که سطوح آنها تمیز و خالی از هر گونه مواد خارجی باشد، در کنار یکدیگر قرار داده می‌شوند.
  • ذوب‌کردن سرهای لوله: سپس با استفاده از جوشکاری پلی‌اتیلن، فرایند ذوب کردن بخش‌های سری لوله انجام می‌شود.
  • اعمال نیروی جوش: نیروی جوش به محلی که باید اتصال صورت گیرد، وارد می‌شود که حتماً باید مطابق با استاندارد و مقررات صنعتی صورت پذیرد.
  • نگه‌داشتن تحت فشار: در مرحله آخر دو سر لوله تا زمانی که مرحله مشترک جوش به صورت کامل خنک شود، تحت فشار نگه‌داشته می‌شوند.

جوشکاری پلی اتیلن الکتروفیوژن

ترکیب لوله‌های پلاستیکی در مواد PE، PP، PVDF با اتصالات الکتروفیوژن یک روش موثر برای اتصال لوله‌ها به یکدیگر است. این انواع اتصالات معمولاً برای انتقال مایعات در مناطق مختلف استفاده می‌شوند، اما به‌خصوص در خطوط لوله برای تعمیرات به دلیل عملکرد سریع و هزینه کم بسیار مفید هستند. با استفاده از تجهیزات فنی نوین، جوش‌هایی با ماندگاری طولانی ایجاد می‌شود.

دستگاه‌های جوش الکتروفیوژن قابلیت اتصال لوله‌ها با مواد PE، PP، PVDF تا ۱۲۰ آمپر را فراهم می‌کنند و با قطرهای مختلف لوله‌ها از ۴۰ تا ۲۸۰۰ میلی‌متر قابل استفاده هستند. این دستگاه‌ها امکان ایجاد اتصالات با طراحی خاص و ساختار مفیدی را فراهم می‌کنند، تا عملکرد بالایی را به ارمغان  آورند.

جوشکاری پلی اتیلن الکتروفیوژن

دمای مناسب جوش لوله پلی اتیلن

از آنجایی که پلی‌اتیلن‌ها انواع مختلفی دارند، منطقی است که دمای مناسب جوش لوله پلی‌اتیلن برای هر کدام متفاوت باشد. همچنین، نوع دستگاه جوشی که استفاده می‌کنید نیز تاثیر مستقیمی در تنظیم دمای مناسب دارد.

به‌عنوان مثال، برای جوشکاری پلی‌اتیلن LDPE، دما تقریباً ۵۱۸ درجه فارنهایت یا ۲۷۰ درجه سانتیگراد، تنظیم‌گر تقریباً ۵-۱/۴ تا ۵-۱/۲ و رئوستات در ۵ تنظیم می‌شود. اما دمای مناسب جوش لوله پلی‌اتیلن‌های دیگر متفاوت خواهد بود.

جوش لوله پلی اتیلن بدون دستگاه

اتصال لوله‌های پلی اتیلن بدون اتو با استفاده از روش‌هایی که از دستگاه جوشکاری استفاده نمی‌کنند، انجام می‌شود. بهترین روش  برای اتصال لوله‌ها از نوع مکانیکی است. این اتصالات مکانیکی در انواع مختلفی طراحی شده‌اند که هر یک کاربردهای خاصی دارند. همچنین می‌توان از روش‌های دیگر مانند استفاده از سرپیک شعله و جوش لب به لب بدون اتو نیز برای جوش لوله‌های پلی اتیلن بدون دستگاه استفاده کرد.

جوش پلی اتیلن دستی

جوشکاری دستی توسط پلی اتیلن، پی وی سی، پلی پروپیلن و سایر مواد، به عنوان پرکاربردترین روش جوشکاری ترموپلاستیک در سراسر جهان شناخته می‌شود. این نوع جوشکاری پلاستیک امکان ارائه طیف وسیعی از راه حل‌ها را در بخش‌های مختلف فراهم می‌کند، به‌ویژه زمانی که جوشکاری با هوای گرم مورد نیاز است.

کاربردهای این فناوری شامل ساخت مخازن پلاستیکی، ورق‌های پی وی سی، تولید پلی اتیلن ضد آب، تعمیرات خودرو، ساخت و تعمیر سایبان‌های پی وی سی می‌شود.

زمانی که نیاز به اتصال دو ورق پلاستیکی یا تعمیر آنها با استفاده از جوشکاری با هوای گرم پیش می‌آید، جوشکاران از مواد خارجی برای انجام این کار استفاده می‌کنند. این به این معناست که می‌توان هر نوع ماده ترموپلاستیکی را با استفاده از این تکنیک جوش داد.

دستگاه‌های جوش دستی معمولاً برای همجوشی لب به لب مناسب برای لوله‌های با قطر تا 250 میلیمتر می‌باشند. طراحی فشرده و قابل حمل این دستگاه‌ها امکان کار در شرایط پیچیده را برای اپراتورها فراهم می‌آورد.

جوش پلی اتیلن دستی

نتیجه گیری

همانطور که اشاره کردیم جوشکاری پلی اتیلن به عنوان یک فرآیند مهم در صنایع مختلف به شمار می‌رود. با وجود توسعه‌های فناوری و نیازهای روزافزون صنایع، این فرآیند یکی از اصلی‌ترین روش‌های اتصال اجزای پلی اتیلن تبدیل شده است.

با مراجعه به آموزشگاه تاسیسات توان بهترین آموزشگاه فنی در کرج و شرکت در کلاس های آموزش جوش لوله گاز اطلاعات خود را تکمیل کرده و به کسب درآمد بپردازید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 09123153304 – 02632721048 تماس بگیرید.

مدیریت آموزشگاه تاسیسات توان

 فرمان پیشگاهی

مدیریت مجموعه فنی و حرفه ای توان

مهندس فرمان پیشگاهی، مدیر و موسس آموزشگاه های تاسیسات توان
تحصیلات وی فوق لیسانس مهندسی مکانیک است و سابقه سال ها تدریس در رشته های مرتبط با تاسیسات را دارد.
استاد پیشگاهی پس از تجربه 30 ساله تدریس در زمینه تاسیسات، آموزشگاه توان را با هدف آموزش انواع رشته های تاسیسات تاسیس نمود تا در جهت کارآفرینی در ایران گامی موثر بردارد.

درخواست تماس

مشـاوره تـلفـنی رایـگان

میزبان صدای گرمتان هستیم 

همین الان باما تماس بگیرید