تعمیر کمپرسور کولرگازی به چه صورت است؟
آیا می دانید که تعمیر کمپرسور کولرگازی به چه صورت است؟ همانطور که میدانید امروزه افراد زیادی از کولر های گازی استفاده می کنند. این دستگاه ها نسبت به کولرهای آبی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته اند.
اما در این اینجا موضوعی مطرح می شود و آن هم تعمیر کمپرسور کولرگازی است. در ادامه مسیر آموزش کولرگازی و آموزش تعمیر کولر شما با این مسئله بیشتر آشنا می شوید.
در صورتی که به تعمیر کولرگازی علاقه دارید تا انتهای مطلب با بهترین آموزشگاه فنی در کرج همراه باشید. چرا که پیشنهاد جالبی برایتان در نظر گرفتیم.
کارایی کمپرسور کولرگازی
- کمپرسور به عنوان قلب سیستم کولرگازی عمل میکند. وظیفه اصلی آن، فشرده کردن گاز مبرد است که در نتیجه این عمل، دمای گاز افزایش مییابد و انرژی حرارتی تولید میشود. سپس گاز مبرد فشردهشده به یک شیلنگ یا لوله انتقالی منتقل شده و گاز خنک میشود.
- به دلیل اینکه کمپرسور به عنوان مرکز سیستم، مسئولیت ایجاد فشار و توزیع گاز مبرد را بر عهده داشته، اهمیت بسیاری دارد.
- حتی کوچکترین اختلال یا بیکیفیتی در عملکرد کمپرسور میتواند منجر به نقص و عملکرد ناپایدار سیستم خنککننده شود.
- بنابراین، هر گونه مشکل در عملکرد کمپرسور کولرگازی باید به سرعت شناسایی و تعمیر شود تا عملکرد کلی سیستم بهبود یابد و کولرگازی به طور مطلوب عمل کند.
عیب یابی و تعمیر کمپرسور کولرگازی به چه صورت است؟
قبل از اقدام به تعمیر کمپرسور کولرگازی، اولین گام مهم این است که قطعات مختلف که در مسیر کمپرسور قرار دارند، مورد تست و بررسی قرار گیرند تا از اینکه مشکل از خود کمپرسور نیست، اطمینان حاصل شود.
برای مثال، شاید مشکل از اتصال برق به ترمینال کندانسور باشد یا جریان برق به خازن مشکل داشته باشد. در صورتی که تمامی قطعات جانبی کمپرسور درست عمل کنند، باید کمپرسور کولرگازی تعمیر شود. اما باید به یاد داشت که در بسیاری از موارد، امکان تعمیر کمپرسور وجود ندارد و باید آن را عوض کرد.
بعضی از علائمی که نشان میدهند که کمپرسور خراب شده و نیاز به تعمیر یا تعویض دارد شامل موارد زیر میشوند:
- عدم خنک کردن مناسب کولرگازی و عدم دستیابی به سرمای مطلوب.
- روشن بودن فن بیرونی در حالی که کمپرسور خاموش است.
- پریدن فیوز هنگام روشن شدن کمپرسور.
- ایجاد صدای نامعمول از کولرگازی.
- لرزش بیش از حد در کولرگازی.
- گرم شدن بیش از حد سیلندر کمپرسور.
- عدم فشار مناسب در قسمت دهش.
- داغ بودن بیش از حد کمپرسور.
- از بین رفتن قدرت وکیوم کردن خط مکش.
تست اورلود کردن کمپرسور
- یکی از مشکلات شایعی که ممکن است در کمپرسورها رخ دهد، داغ شدن بیش از حد آن و عدم توانایی در خنک کردن کولر است که معمولاً از اورلود شدن کمپرسور ناشی می شود.
- برای رفع این مشکل، ابتدا دریچه کندانسور را باز کرده و بدون برقراری تماس مستقیم، با دقت و احتیاط دمای کمپرسور را بررسی کنید. در صورتی که دمای کمپرسور بیش از حد داغ باشد، میتوانید از جریان آب استفاده کنید تا دمای آن را کاهش دهید.
- لازم به ذکر است که اورلود کمپرسور معمولاً به دلیل مشکلاتی مانند کمبود گاز مبرد، نشتی یا مسدود شدن لولهها رخ میدهد. بنابراین، برای رفع این مشکل، ابتدا فیوز را قطع کرده و سپس لولهها را تست کرده و در صورت نیاز، گاز کولر را شارژ کنید.
نحوه تست سیم پیچ کمپرسور
- در مرحله دوم از فرایند تعمیر کمپرسور کولرگازی، تست سیم پیچ انجام میشود. بنابراین، ابتدا باید از عدم وجود روغن در سوکت اطمینان حاصل کرد و سپس با استفاده از اهممتر، دو به دو کانکتورهای کمپرسور از جمله S، R، C را بررسی کرد.
- اگر کمپرسور در وضعیت سالم باشد، قطعاً صدای بوق را خواهید شنید. در غیر این صورت، کمپرسور دچار مشکل شده است و ممکن است اورلود شده باشد.
- برای اطمینان از اورلود شدن کمپرسور، به تست اتصال بدنه کمپرسور بپردازید. البته باید توجه داشت که اگر بدنه کولرگازی رنگ شده یا کثیف باشد، از این روش برای تشخیص سلامت کمپرسور استفاده نکنید. همچنین، در نظر داشته باشید که در صورت خرابی کانکتورهای موتور، اتصال بدنه اتفاق میافتد.
- یکی از مراحل مهم در عیبیابی و تعمیر کمپرسور کولرگازی، تست فشار این قطعه است. برای انجام این تست، کولرگازی را در حالت سرمایش قرار داده و به مدت ۱۰ ثانیه دست خود را مقابل خروجی هوای کمپرسور قرار دهید.
- اگر کمپرسور کولرگازی سالم باشد، قطعاً بیش از ۱۰ ثانیه نمیتوانید دست خود را جلوی آن قرار دهید. اما اگر فشار کمتر باشد، میتوان این کار را تا چندین ثانیه انجام داد. برای رفع این مشکل، باید شیر تغذیه آب کندانسور، سلامت لولهها و میزان شارژ گاز کولرگازی را بررسی کنید.
تست فشار کمپرسور کولرگازی
توجه داشته باشید که چک کردن فشار کمپرسور کولرگازی کار خطرناکی است و حتماً باید توسط یک متخصص خبره انجام شود. برای انجام تست فشار، باید گاز را تخلیه کرده و لولههای واحد خارجی را باز و پنل بیرونی کولرگازی را آزاد کنید. در حین کار، استفاده از عینک ایمنی نیز ضروری است.
کثیف شدن قطعات کمپرسور کولرگازی
یکی دیگر از دلایل خرابی کمپرسور، کثیفی بیش از حد و روغنی شدن آن است.
برای بررسی این مشکل، باید درپوش ترمینال کمپرسور را برداشته و اطراف آن را بررسی کنید. آشغال گرفتن شیر انبساط و صافی آن نیز میتواند باعث عدم کارکرد کمپرسور شود، بنابراین در این صورت باید به تمیز کردن کمپرسور بپردازید.
بررسی سر و صدای کمپرسور کولرگازی
شل بودن و یا ضعیف بودن فونداسیون و کمپرسور هم می تواند باعث خراب شدن کمپرسور کولرگازی شود.
این مشکل باعث ایجاد سر و صدا شده که در این صورت باید پیچهای این قطعه را بررسی کنید.
فرسودگی قطعاتی همچون پیستونها، شانون و گژنپینها نیز امکان دارد باعث ایجاد سروصدا شود.
از دیگر دلایل رایج ایجاد سر و صدای کمپرسور برگشتن مبرد به خط مکش است که در این صورت باید لوله مکش و شیر انبساط را بررسی کنید.
نتیجه گیری
در مطلب بالا در مورد کارایی کمپرسور کولرگازی، عیب یابی و تعمیر کمپرسور کولرگازی، تست قطعات و… توضیح دادیم.
اگر دوست دارید کارهای فنی یاد بگیرید ما به شما کلاس های آموزش تعمیر کولرگازی در آموزشگاه تاسیسات توان را پیشنهاد می دهیم.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کلاس های آموزش کولرگازی با شماره های 09123153304 – 02632721048 تماس بگیرید.