5 علت خنک نکردن کولر آبی و راهکارهای رفع آن؛ چندین سال پیش کولر های آبی برای خنک کردن محیط داخلی در فصل تابستان تولید شدند. اما امروزه به دلیل استفاده گسترده از کولر های گازی از این دستگاه ها کمتر استقبال می شود.
با این حال بسیاری از منازل مسکونی، محیط های تجاری و مغازه ها همچنان از کولرهای آبی نیز استفاده می کنند. این کولر ها هم مانند دیگر دستگاه ها دچار خرابی و مشکلات متعددی می شوند.
ما میخواهیم در ادامه مسیر آموزش کولرگازی و آموزش تعمیر کولر شما را با 5 علت خنک نکردن کولر آبی و راهکارهای رفع آن آشنا کنیم.
علل خنک نکردن کولر آبی از عوامل متعددی نشات می گیرد. کمبود آب، انسداد لوله ها، خراب بودن پوشال ها و… به شرح زیر هستند:
در کولر های آبی، حجم آب درون مخزن بسیار مهم است. اگر آب کافی در کف کولر نباشد، پمپ نمیتواند به درستی پوشالها را مرطوب کرده و باد خنکی تولید کند. در این شرایط، احتمال آسیب به دینام و پمپ افزایش مییابد.
برای رفع این مشکل، ابتدا باید وضعیت شناور را چک کرده و اطمینان حاصل کنید که مشکلی وجود ندارد. اگر شناور به درستی تنظیم نشده باشد، به معنای پایین بودن سطح آب است.
سپس، اتصالات و لولههای ورودی آب را بررسی کرده و در صورت لزوم، آنها را تمیز کنید. همچنین، فشار آب را نیز بررسی کنید؛ زیرا کولر آبی معمولاً روی پشت بام قرار می گیرد و ممکن است فشار آب در این نقطه کافی نباشد تا حجم آب مورد نیاز دستگاه را تامین کند.
انسداد لوله آب یکی دیگر از علل خنک نکردن کولر آبی محسوب می شود. در برخی موارد، امکان دارد مسیر آب به دلیل انسداد و یا خرابی در شلنگها با مشکل مواجه شود.
اتصالات و شلنگهای ورودی آب را بررسی کنید، اگر دچار پوسیدگی یا انسداد بودند باید آن ها را عوض کنید.
این اقدامات شامل اطمینان از عدم انسداد و پارگی لولهها، تمیز کردن شلنگها و بررسی وضعیت شناور است. که عملکرد بهینه کولر آبی را تضمین می کند.
پیشنهاد میشود مطالعه کنید: چگونگی رفع صدای کولرگازی
یکی از مهمترین قطعات کولر آبی، واتر پمپ است. این قطعه وظیفه انتقال آب از کف کولر به شلنگها را دارد و در کنار فن قرار گرفته است. واتر پمپ نقش حیاتی در خنک کردن هوا دارد.
اگر این قطعه خراب شود یا بسوزد، باد تولید شده توسط فن کولر خنک نخواهد بود و این میتواند به کاهش کارایی کولر منجر شود. برای رفع مشکلات واتر پمپ، ابتدا باید اطمینان حاصل کرد که شلنگ متصل به آن با مشکلی مواجه نشده و آزاد است.
همچنین، وضعیت پرههای واتر پمپ را چک کرده و مطمئن شوید که به درستی حرکت میکنند و هیچ مانعی جلوی حرکت آنها نیست. در صورت وجود رسوبات، آنها را جرم گیری و تمیز کنید تا عملکرد بهینه دستگاه حفظ شود.
خنک نکردن کولر آبی ممکن است از مشکلاتی همچون پارگی یا شل شدن تسمه نشات بگیرد. تسمه نقش اساسی در ارتباط بین دینام و فن دارد، به این ترتیب نیروی لازم برای چرخش فن از دینام تامین میشود.
اگر تسمه به درستی نصب نشده باشد یا پاره شود، چرخش فن بهدرستی صورت نخواهد گرفت و این باعث عدم خنک کردن کولر آبی میشود.
یکی از دلایل احتمالی این مشکل ممکن است نصب نادرست کولر باشد. در هر صورت، برای رفع این مشکل، ابتدا باید تسمه کولر را بررسی کرده و در صورت لزوم آن را با یک تسمه جدید جایگزین نمایید.
یکی دیگر از 5 علت خنک نکردن کولر آبی، پوشال های کهنه و قدیمی است، از همین رو خریداری پوشال های نو که با ابعاد کولر شما همخوانی داشته باشند، تولید هوای خنک از دستگاه را تضمین می کنند. به علاوه، تعویض سالیانه پوشال ها در صورت خرابی و کهنه بودن ضروری است. این اقدام به افزایش بازدهی و کارایی کولر کمک میکند.
5 مشکل متداول کولر گازی و راه حل آنها
در کولرهای آبی، پد سلولزی یک بخش بسیار مهم است که برای افزایش عملکرد دستگاه به کار میرود. این پد ها از جنس مواد سلولزی ساخته شده و روی تختههای خاص در کولر قرار میگیرند. ساختار آنها باعث افزایش سطح تماس آب با هوا میشود.
پد سلولزی به تبادل حرارت کمک میکند، زیرا هنگام عبور آب از آنها، به شکل بخار تبدیل شده و گرما از طریق تبخیر جذب میشود. در ادامه، هوا از طریق پد عبور کرده و با سطح مرطوب تماس گرفته و گرما را جذب و خنک میکند.
در نتیجه، پد سلولزی به بهبود کارایی کولر آبی کمک میکند و باعث کاهش دما و افزایش توان دستگاه میشود. این تکنولوژی به بهبود عملکرد کلی سیستم کولر کمک میکند.
تسمه کولر آبی باید با دقت به گونهای تنظیم شود که نه کشیده شود و نه خیلی شل باشد. برای این کار، دو سمت تسمه را به هم نزدیک کنید، به اندازه ای که بین آنها یک بند انگشت فاصله باشد.
در مرحله بعد، با کم کردن پیچهای پایه الکتروموتور و تکان دادن پایهها، تسمه را به نحوی تنظیم کنید که هم بر روی فولیهای کوچک و بزرگ کمانه نکند و هم به قدر کافی کشیده نباشد که محور را تحت فشار بگذارد. این تنظیمات باعث بهبود عملکرد کولر و ایجاد هوای خنک میشوند.
کولرهای آبی در مقایسه با سایر خنککنندهها از لحاظ قیمت بسیار مقرون به صرفه هستند. همچنین، هزینه نصب و نگهداری آنها نسبت به کولر گازی به مراتب کمتر است، که این موضوع آنها را به یک انتخاب مناسب برای افرادی با بودجه محدود تبدیل کرده است.
یکی از ویژگیهای برجسته کولرهای آبی، سازگاری بالای آنها با محیط زیست است. این دستگاهها بدون ایجاد آلودگی کار میکنند. این ویژگی باعث میشود که کولر آبی به عنوان یک گزینه مناسب و مطمئن برای حفظ محیط زیست شناخته شود.
از دیگر مزایای استفاده از کولر آبی مصرف بهینه انرژی است. این دستگاهها معمولاً از مصرف انرژی کمتری نسبت به دیگر دستگاه ها برخوردارند، که باعث صرفهجویی در هزینهها و کاهش مصرف برق میشود.
در مقاله بالا اطلاعات مفیدی در مورد خنک نکردن کولر آبی و راهکارهای رفع آن در اختیارتان قرار دادیم. اگر جز افرادی هستید که به انجام کار های فنی علاقه مندید می توانید با مراجعه به آموزشگاه تاسیسات توان اطلاعات خود را تکمیل کرده و به کسب در آمد بپردازید.
آموزشگاه تعمیر کولرگازی با داشتن گروهی از مدرسین حرفه ای به آموزش کولرگازی، نصب پکیج و دیگر لوازم خانگی نیز می پردازد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 09123153304 – 02632721048 تماس بگیرید.
استفاده از یخ: افزودن یخ به مخزن آب کولر میتواند به خنک کردن هوا کمک کند.
نظافت منظم: قطعات کولر را چک کرده و تمیز کنید تا از هوای خنک بهره ببرید.
استفاده از پوشالهای مناسب: مطمئن شوید که پوشالهای استفاده شده مناسب و سالم باشند.
نصب درست: کولر را در محل مناسبی نصب کنید که در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.
تعویض قطعات مصرفی: تعویض به موقع پمپها، پوشالها و فیلترها میتواند به بهبود عملکرد کولر کمک کند.
همانطور که در متن های بالاتر توضیح دادیم، به وجود آمدن این مشکل به انسداد یا پارگی لوله های انتقال آب مربوط است.
در اولین پاراگراف 5 مورد از مهم ترین دلایل خنک نکردن کولر آبی را به طور مفصل توضیح دادیم. با مراجعه به بخش بالا می توانید اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید.